نادین کاوشگران پارس را در اینستاگرام دنبال کنید >>>>
میوهها ماده اولیه تولید لواشک هستند که با توجه به تولید مکانیزه آنها، جز اسنکهای سالم و با ماندگاری طولانی محسوب میشوند. از آنجایی که لواشک بافت جویدنی دارد، چیزی شبیه به جویدن میوه خشک است، منبع بسیار خوبی از فیبر و قند میوهای فروکتوز میباشد. تهیه لواشک در گذشته بصورت سنتی و خانگی انجام میگرفت که بدلیل عدم کنترل شرایط محیطی و بهداشتی، از نظر کیفیت و سالم بودن قابل اطمینان برای مصرفکنندگان نبود. تولید مکانیزه و صنعتی لواشک با تکیه بر استاندارهای بینالمللی و شاخصهای سلامت، آن را به یک خوراکی مغذی و پرطرفدار تبدیل کرده است. در واقع، تهیه لواشک را میتوان به نوعی از روشهای نگهداری میوه تشبیه کرد که با تقلیل آب و رطوبت میوه قادر خواهیم بود برای مدت طولانیتر و بدون استفاده از وسایل سرمایشی آن را حفظ و مصرف کرد.
این محصول لواشک فراسودمندی است که پروتئین آن 5/3 برابر لواشک معمولی میباشد؛ دارای میزان آهن 3/24 درصد بالاتر، اسیدهایچربترانس صفر و خاصیت آنتیاکسیدانی بیشتری نسبت به نمونههای لواشک معمولی موجود در بازار است.
مشخصات محصول: لواشک پذیرایی در بستهبندی 5±220 گرمی (حاوی18-19عدد 12 گرمی سلفون شفاف) در ابعاد 5×7×20 سانتیمتر جعبه مقوایی کرافت.
موارد کاربرد محصول: به عنوان میان وعده (تنقلات) سالم
توصیههای غذایی فعلی برای دریافت پروتئین شامل میانگین نیاز تخمینی Estimated Average Requirements (EAR) و مقدار مجاز رژیم غذایی توصیه شده است. برای دریافت روزانه پروتئین، میانگین مورد نیاز تخمینی معادل 0.66 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن در یک روز و بر اساس مقدار توصیه شده مجاز در رژیم 0.8Recommended Dietary Allowances(RDA) ، گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای همه بزرگسالان بالای 18 سال است. هیأت بینالمللی غذا و تغذیه Food & Nutrition Board معتقد است بین آنچه درRDA توصیه میشود با آن مقدار سطح پروتئینی که یک فرد برای دستیابی به سلامت مطلوب نیاز دارد، کمی تفاوت دارد. بنابراین، توصیه سومی برای پروتئین به نام محدوده درشت مغذی روزانه قابل قبولAcceptabel Daily Macro-nutriënt Range (ADMR) تعریف شده است. ADMR شامل توصیهای برای دریافت پروتئین از 10 تا 35 درصد انرژی روزانه (به عنوان مثال، کالری دریافتی) است که استفاده از ADMR را هنگام تهیه توصیههای غذایی برای پروتئین آسانتر میکند. بدن ما در دورانهای مختلف سنی به مقادیر خاص و با اهداف خاصی به پروتئین نیاز دارد، که میتوان به این موارد اشاره کرد:
بر اساس مطالعات انجام گرفته توسط سازمان بهداشت جهانی، کودکان ٩ ماه تا ١٤ سال برای رشد نرمال و حفظ بدن به ١١٠ میلیگرم نیتروژن به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان نیاز دارند که این مقدار تقریباً با مقدار نیاز یک فرد بالغ برابر است (mg/kgbw ١٠٥) . با توجه به این مورد، سازمان بهداشت جهانی مقدار 1.3 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن را برای کودکان زیر یکسال پیشنهاد میکند که با افزایش سن، چون سرعت رشد کندتر میشود، مقادیر مورد نیاز به پروتئین کمتر خواهد شد.
بر اساس دو مطالعه متاآنالیز صورت گرفته توسط سازمان بهداشت جهانی ، مصرف پروتئین توصیه شده برای مردان و زنان 0.8 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است که مطابق با مصرف پروتئین توصیه شده روزانه 55-57 گرم پروتئین برای مردان و 47-48 گرم برای زنان متغیر میباشد.
دو مطالعه متاآنالیزبرای سالمندان نشان داده است که مقدار 0.66 تا 1 گرم پروتیین به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان نیاز دارند. با این حال مطالعات متابولیک نشاندهنده کاهش سنتز پروتئین عضلانی در سنین بالاتر است. آزمایشات متابولیک تجربی نشان داد که افراد مسنتر به مقادیر بیشتری آمینواسید برای حفظ توده عضلانی و ترمیم بافتهای بدن نیاز دارند. در رابطه با وزن بدن مرجع، مقدار تخمین زده شده برای دریافت پروتئین کافی ٥٧ گرم در روز برای زنان و ٦٧ گرم در روز برای مردان است.
طبق گزارشاتWHO افزایش وزن١٠- ١٤ کیلوگرم (میانگین ١٢ کیلوگرم) مادران باردار، با سلامت مطلوب مادر و جنین همراه است. با افزایش وزن ١٢ کیلوگرمی تا زمان تولد کودک، بدن مادر ٥٩٧ گرم پروتئین ذخیره میکند. افزایش وزن بدن و ذخیره پروتئین در دوران بارداری خطی نیستند. توزیع ذخیره پروتئین تقریباً 1.3 گرم پروتئین در روز (20٪) در سه ماهه دوم و 5.1 گرم پروتئین در روز (80٪) در سه ماهه سوم است. افزایش وزن بدن در سه ماهه اول تقریباً 11 درصد، در سه ماهه دوم 47 درصد و در سه ماهه سوم 42 درصد است. وزن بدن مادردر هر سه ماهه، باید اضافه شود. برای سه ماهه اول، 48 گرم در روز، برای سه ماهه دوم و سوم بارداری باید 24درصد اضافه شود.
در شیر مادر بالغ، میانگین پروتئین تقریباً 1.0 گرم در ١٠٠ میلیلیتر است. میانگین محتوای پروتئین در شیر مادر 1.17 گرم در 100 میلیلیتر در 3 ماه اول پس از تولد است. با فرض متوسط مصرف شیر 750 میلیلیتر در روز، تقریباً 8.8 گرم پروتئین در روز ترشح میشود. زنان شیرده در سنین 19 تا زیر 25 سال میبایست 1.2 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز (0.8 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به اضافه 0.4 گرم بر کیلوگرم وزن بدن مقادیر بیشتری پروتئین دریافت کنند.